Ανακοινώσεις

Συμμετοχή του συλλόγου μας στο 1ο πρώτο συνέδριο επαγγελματιών μετάφρασης και διερμηνείας "Βήμα μπροστά", που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, υπό τη διοργάνωση της Π.Ε.Μ. 

1o Ανοιχτό Συνέδριο Δ.Σ.  

23 Σεπτεμβρίου 2017

Με αφορμή το πρώτο συνέδριο επαγγελματιών μετάφρασης και διερμηνείας, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, με διοργανωτές την Πανελλήνια Ένωση μεταφραστών (Π.Ε.Μ.), η Ένωσή μας κάλεσε τα μέλη της, τους λοιπούς συναδέλφους, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ., προκειμένου να συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας και να ανταλλαχθούν γνώμες και απόψεις που θα μπορούν να φανούν χρήσιμες ενόψει και του επερχόμενου συνεδρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενώ είχε και ικανοποιητική συμμετοχή παρευρισκομένων. Κατά τη συζήτηση που εκτυλίχθηκε, μεταξύ των πολλών θεμάτων που τέθηκαν, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα της πιστοποίησης των επαγγελματιών διερμηνέων και μεταφραστών σπάνιων γλωσσών. Διαπιστώθηκε ότι η έλλειψη της πιστοποίησης μέχρι σήμερα, έχει οδηγήσει πολλές Μ.Κ.Ο. σε μία αλλόγιστη τακτική να χρησιμοποιούν για παροχή γλωσσικών υπηρεσιών τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως κατάρτιση για κάτι τέτοιο και οι οποίοι δέχονται να εργάζονται με πληρωμές κατώτερες από αυτές που αρμόζουν στο επάγγελμά μας. Εμείς από μέρους της ΕΛ.ΕΝ.ΔΙ.ΜΕ.Σ.Γ. δεσμευτήκαμε να θίξουμε αυτό το ζήτημα στο συνέδριο που θα ακολουθήσει.

Πρόσκληση για την ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, που θα λάβει χώρα την 23-09-2017, ημέρα Σάββατο και ώρες 10.00-14.00.

Πρότυπο αίτησης παροχής γλωσσικών υπηρεσιών

διαθέσιμο τώρα στην ιστοσελίδα μας!

Η ΕΛ.ΕΝ.ΔΙ.ΜΕ.Σ.Γ. αντιλαμβανόμενη την ανάγκη να υπάρξει ένας καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος συναλλαγής μεταξύ των επαγγελματιων του κλάδου και των αιτούντων γλωσσικών υπηρεσιών και καθώς έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές από συναδέλφους μας, σχετικά με εκμετάλλευση που έχουν υποστεί μετά τη διεκπεραίωση του έργου τους, αποφάσισε τη δημιουργία ενός προτύπου αιτήσεως, ούτως ώστε οι συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών να γίνονται γραπτώς και επισήμως και όχι προφορικά και αόριστα.

Εμείς προτείνουμε το συγκεκριμένο πρότυπο να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο για παροχή γλωσσικής υπηρεσίας, προκειμένου το συμπληρώσει και το επανυποβάλει εκ νέου ηλεκτρονικά. Με αυτόν τον τρόπο ενημερώνεται πλήρως ο διερμηνέας/μεταφραστής για το έργο που καλείται να αναλάβει, εξασφαλίζει μία ακριβέστερη και σαφή συμφωνία συνεργασίας, καθώς επίσης εχεί τη δυνατότητα να τηρεί αρχείο των εργασιών του.

Για να κατεβάσετε το πρότυπο αίτησης μεταβείτε στην σελίδα "Γίνε Μέλος".

Αντικατάσταση μέλους Δ.Σ.

Ενημερώνουμε ότι έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας, αντικαταστάθηκε το τακτικό μέλος Δ.Σ. Ibrahimi Matiullah από τον Merikhi Aria (δεύτερο μέχρι πρότινος αναπληρωματικό μέλος), ο οποίος ανέλαβε και καθήκοντα αντιπροέδρου της Ένωσης. 

Xτίζοντας γέφυρες στον πύργο της Βαβέλ: Οι διερμηνείς των μεταναστών και των προσφύγων

ΕΛ.ΕΝ.ΔΙ.ΜΕ.Σ.Γ. και Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Θα είμαστε εκεί!

Η ΕΛ.ΕΝ.ΔΙ.ΜΕ.Σ.Γ. και το #TheLanguageProject, την Κυριακή 14-05-2017, θα παρευρίσκονται στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας το θέμα: «Ταξίδι σε σπάνιες γλώσσες και πολιτισμούς - Το καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης "Intercultural Bridge" για διερμηνείς και διαπολιτισμικούς μεσολαβητές στην Ελλάδα». 

Ώρα 14:00-15:30, Συνεδριακό Κέντρο Νικόλας Γερμανός, Περίπτερο 8.

Intercultural Bridge (basic)

Εκπαιδευτικά μαθήματα Κοινοτικής Διερμηνείας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ΕΛ.ΕΝ.ΔΙ.ΜΕ.Σ.Γ. σε συνεργασία με το πρόγραμμα "The Language Project" και τον επαγγελματικό σύλλογο Σ.Μ.Ε.Δ., οργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Intercultural Bridge", το οποίο απευθύνεται στα μέλη της ένωσής μας και έχει ως σκοπό να προσφέρει τις βασικές γνώσεις που πρέπει να διαθέτει ένας επαγγελματίας του κλάδου μας, προκειμένου να προσφέρει ποιοτικότερες και αποδοτικότερες υπηρεσίες.

Εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. και λοιπών επιτροπών του σωματείου

17/01/2017

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως οι πρώτες επίσημες εκλογές του σωματείου μας, με σκοπό την ανάδειξη μόνιμου Δ.Σ. και λοιπών επιτροπών για τα επόμενα τρία έτη, έλαβαν μέρος με μεγάλη επιτυχία. Στη ψηφοφορία συμμετείχαν 22 μέλη της ΕΛ.ΕΝ.ΔΙ.ΜΕ.Σ.Γ. (61,1 % του συνόλου των μελών μας). Η διαδικασία εκτυλίχθηκε μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον και μετά το πέρας αυτής ακολούθησε και κοπή της πίττας για το έτος 2017.

Από τις αρχαιρεσίες προέκυψε προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ως εξής:

1) Taheri Forough - Πρόεδρος

2) Ibrahimi Matiullah - Αντιπρόεδρος

3) Feng Linda - Γραμματέας

4) Asour Zalal - Ταμίας

5) Muhammad Faisal - Μέλος Δ.Σ.

6) Abbasi Parivash - Α' αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ.

7) Merikhi Aria - Β' αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ.

Εξελεγκτική επιτροπή: 

1) Alam Zafar - Πρόεδρος

2) Zouhri Abderrehim - Γραμματέας

3) Barakat Ali - Μέλος

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την εφορευτική επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με την δικαστικό αντιπρόσωπο φρόντισαν για την ομαλή και σωστή διεξαγωγή της διαδικασίας:

1) Jebrael Aida - Πρόεδρος

2) Barsoum Victoria - Γραμματέας

3) Alofteh Erfan - Μέλος

Η ΕΛ.ΕΝ.ΔΙ.ΜΕ.Σ.Γ. εύχεται υγεία, χαρά και ευτυχία σε όλα τα μέλη της

Πρώτη ψηφοφορία για εκλογή μόνιμου Δ.Σ.

της ΕΛ.ΕΝ.ΔΙ.ΜΕ.Σ.Γ.

Αγαπητά μέλη και αξιότιμοι συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως μετά από περίπου έναν χρόνο σκληρής προσπάθειας, έφτασε η ώρα να ξαναϊδωθούμε, για να ανανεώσουμε την συναδελφική μας σχέση και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για το μέλλον του συλλόγου μας από δω και στο εξής.

Ύστερα από την συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ορίστηκε η τελική ημερομηνία των εκλογών της μόνιμης διοίκησης του συλλόγου μας, που θα είναι η 17-01-2017, ημέρα Τρίτη

Την ίδια αυτή ημέρα των εκλογών, πριν την ψηφοφορία, θα γίνει από το προσωρινό Δ.Σ. απολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Η παρουσία όλων των μελών είναι απαραίτητη και σημαντική για την πορεία του σωματείου.

14-11-2016: Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση <<Open Day>> που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Παρθενών" υπό την αιγίδα του Συλλόγου Διερμηνέων Συνεδρίων Ελλάδος (ΣΥΔΙΣΕ). Η Ένωσή μας είχε την τιμή να παρεβρίσκετε εκεί, εκπροσωπούμενη από την πρόεδρό μας TAHERI FOROUGH και το μέλος του Δ.Σ. MERIKHI ARIA. Για λεπτομέρειες των όσων έλαβαν χώρα σας παραθέτουμε τον κάτωθι σύνδεσμο: https://www.eea.gr/gr/el/articles/synetairismos-ergazomenon-n44302016-lysi-gia-toys-epaggelmaties

  • Η δημοσίευση του Σωματείου στην εφημερίδα των Δημοπρασιών, στο δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών την 04-11-2016. 4255/A ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ δυνάμει της από 23-09-2016 υπ' αριθμ. 248/2016 διαταγή του Ειρηνοδικείου Αθηνών, επικυρώθηκε το από 10-01-2016 καταστατικό του σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΣΠΑΝΙΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ».
  • Για περισσότερα πατήστε εδώ
  • Αξιότιμοι φίλες και φίλοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας της ένωσής μας. Η Ελληνική Ένωση Διερμηνέων-Μεταφραστών Σπάνιων Γλωσσών, με την συντομογραφία ΕΛ.ΕΝ.ΔΙ.ΜΕ.Σ.Γ., μετά από ένα μεγάλο διάστημα καθυστερήσεων που οφείλονταν σε γραφειοκράτικες διαδικασίες, αναγνωρίζεται επίσημα σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, με αριθμό διάταξης: 248/2016 και οριζόμενη ημερομηνία ίδρυσης την 10-01-2016...
  • Για περισσότερα πατήστε εδώ